Christian LAURENT - Fine Art photography & painting

Biographie

DropShadow_Portrait_06072016-CLA_9836.jpg

Christian LAURENT - 

Geboren in Brussel in 1964 en aangetrokken door prachtige beelden sinds zijn vroege jeugd, combineert zijn activiteiten al bijna 10 jaar in de productie van dierenschilderijen en kunstfoto's, waarbij hij als een gemeenschappelijke uitdaging aangaat om de emoties naar de wereld te brengen. toeschouwer… een behoorlijk programma!

 

 

Een deskundige, scherpzinnige en discrete fotograaf

Deze Belgische ingenieur gebruikt zijn Reflex bij elke gelegenheid tijdens zijn reizen over de hele wereld.

Niet alleen om de emoties van de dieren die hij tegenkomt te fotograferen en vast te leggen
verschillende reizen, maar ook steeds meer om de weelderige landschappen waarin
deze dieren evolueren.

Zijn motto is "emotie ... zowel door de emoties die hij ervaart en vastlegt in het veld als in
emoties die hij ons biedt tijdens zijn talrijke tentoonstellingen.
Met zijn nieuwste collectie "Colors of Wildlife" evolueert Christian ook van zwart-witfoto's naar meer kleurrijke en artistieke foto's die opnieuw dieren benadrukken om met ons een ander perspectief, nieuwe emoties, uniek en altijd authentiek te delen. .

Steeds vaker aanwezig in nationale en internationale privécollecties, en zowel in Europa als in de Verenigde Staten tentoongesteld; zijn fotografische bestiarium heeft emotie en de
dierlijke passie.

      

Aan de kant van SCHILDEREN was het in 2005, in het atelier van Béatrice Vastrade (Braine L'Alleud - België), dat hij avondlessen begon om meer technieken en zelfvertrouwen te verwerven, en hij bleef daar tot 2010.


Sindsdien heeft hij zijn werk als autodidact verder ontwikkeld en richt hij zich nu op alle vormen van dierenschilderijen die hij bijzonder mooi vindt, soms heel figuratief, soms eerder grafisch.


Zijn favoriete techniek is acryl omdat het hem in staat stelt om snel zijn bewegingen vast te leggen en te bevriezen terwijl hij de deur opent naar vele spellen met materialen en texturen.

 

      

 

En omdat hij ook betekenis wil geven aan zijn werk, neemt hij regelmatig deel aan liefdadigheidsveilingen door zijn werken te schenken aan verenigingen die strijden voor de bescherming van de biodiversiteit maar ook tegen sociale ongelijkheden of ziektes zoals AMADE, Justworld International, Jane Goodall Stichting, Kevin Richardson Stichting, ....